Silvestrovský výstup na Vadětín a posezení v hasičárně

Poslední den starého roku jsme nemohli oslavit jinak než pohybem. S rokem 2017 jsme se rozloučili, jak je u nás již několik let zvykem, výstupem na některý z kopců v okolí Černovíru, tentokrát to byl Vadětín. Tam jsme se setkali s hasiči z Lanšperka, opekli si párky, průběžně se zahřívali teplým svařáčkem, zavzpomínali na události roku 2017, ve 12.00 hod si společně přiťukli sklenkou šampaňského a popřáli si krásný rok 2018.
Hasiči z Lanšperka přijali naše pozvání na malé posezení do hasičárny a tak jsme se kolem 13.00 hod vydali na cestu zpět. Cestou proběhlo několik občerstvovacích zastávek, zásob jídla a pití pomalu ubývalo, což nám nevadilo, neboť při příchodu do hasičárny na nás čekala teplá česnečka, která opravdu přišla k chuti.
K tomu nechybělo další občerstvení jako chlebíčky, jednohubky, cukroví, řízečky, pivečko, vínečko atd. atd….
Tento den se ukázalo, že jsme opravdu trénovaní, silní jedinci, protože i po tak náročném dni jsme vydrželi za tónů kytary a zpěvu až do půlnoci a společně přivítali Nový rok, rok 2018. Přejme si, ať je zase o kousek lepší, šťastnější, pohodovější a pro nás všechny zdravější než rok 2017.
I za velice nepříznivého počasí si tento den užilo 30 „turistů-hasičů“.

NezařazenéPermalink