Předpověď se vyplnila

CHMI předpovídal, že nás od čtvrtku 12.09.2024 čekají vydatné deště, které způsobí vzestup hladin řek a záplavy. Bohužel se předpověď vyplnila a Černovír zasáhla desetiletá voda. Od pátečního dne byla jednotka v terénu a snažila se eliminovat následky velké vody. První dny zlobil více černovírský potok, který se začal vylévat z koryta na různých místech v obci, největší problém nastal na křižovatce pod MŠ, kde se ucpala skruž.

V sobotu 14.09. déšť ustal a my mysleli, že máme vyhráno, neboť oba toky začaly klesat. Bohužel v neděli ráno začalo opět silně pršet a řeka začala rychle stoupat. Dosažen byl 3. SPA. Naštěstí pro Černovír začala voda kulminovat pár centimetrů před zatopením nemovitostí.

V tuto chvíli si už můžeme oddychnout, že to nejhorší máme za sebou. Uvádět zde jednotlivé zásahy nemá smysl, všechny by měly stejného jmenovatele – povodeň 2024. Poděkovat bychom chtěli Oblastnímu spolku Českého červeného kříže Ústí nad Orlicí, jejich teplé nápoje nás zahřály nejen po těle, ale i na duši.

Zásahová jednotkaPermalink